Inspirerande enkelt i varje steg

Enkelt att hitta det du söker

Vi anpassar lim & antal rullar

DIY verktygskit uppsättingsguide

Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans
Kundtjänst
0
Din varukorg är tom.

Blogg

Tapeter vardagsrum inspiration

Tapeter vardagsrum inspiration

Vardagsrummet är ett rum med mycket potential. Ett rum som förmedlar allt från vila men också energi. Här har vi samlat tapet-inspiration för ditt vardagsrum.

Välj tapet till ditt vardagsrum

Vad ska man tänka på när man ska välja tapet till vardagsrum? Vardagsrummet är ofta det största rummet i...

Kökstapeter inspiration

Kökstapeter inspiration

Köket kallas ofta för ’hemmets hjärta’ – det är dit vi kommer hem, när vi kanske är trötta och hungriga, och det är dit vi går upp på morgonen för att äta frukost. Ett kök där man kan trivas och som verkligen känns som hemma är jätteviktigt därför har vi samlat våra allra finaste kökstapeter för din...

Tapet hall inspiration - imponera med fina tapeter i hallen

Tapet hall inspiration - imponera med fina tapeter i hallen

Hallen är det första intrycket för inte bara dina gäster utan även dig. Imponera på dina nära och kära! Vi hjälper dig genom att samla all inspiration till hall-tapet.

Tapeter till hallen inspiration

Vilken typ av tapet som passar bäst i just din hall beror naturligtvis på hur den är byggd, vi...

Tapeter sovrum inspiration

Tapeter sovrum inspiration

Hos oss får du sovrumsinspiration för när du ska hitta tapet till ditt sovrum. Kolla in de senaste nyheterna bland tapeter till sovrum där vi samlat många olika exempel på tapeter som passar i sovrum. Vilken tapet som passar i just ditt sovrum beror naturligtvis på din personliga stil. 

Hur välj...

Tapeter historia

Tapeter historia

Hur länge har tapeter funnits? Det beror på vad vi vill betrakta som tapet. Väggar med dekor och mönster har med största sannolikhet funnits så länge som vi haft väggar. Pompeji till exempel har många bevarade väggmålningar och mosaiker.

En gammal tapethistoria

Den äldsta svenska tapeten är Ros...

Tapetsera garderobsdörr

Vem har sagt att man inte kan tapetsera en garderob? Ja inte vi i alla fall. Speciellt garderober har den senaste tiden blivit trendiga att tapetsera om i läckra färger. Vi förklarar enkelt hur du gör den simplaste garderoben till en iögonfallande del av inredningen. 

Att sätta tapet på garderob...

Tapetsera

Det är både enkelt och roligt att ta Det finns många guider till hur man bäst tapetserar, och varför uppfinna hjulet på nytt? Här är några extra tips som är bra att komma ihåg när du ska tapetsera själv!


Förarbete inför tapetsering

Om väggen eller väggarna som du ska tapetsera inte är släta och tä...

Så gör du förarbetet innan du ska tapetsera

För att få bästa resultat är viktigt att göra ett ordentligt förarbete innan det är dags att tapetsera. För ett bra resultat bör väggen vara ren, slät och torr. Skruvhål och liknande spacklas över, när spacklet är torrt dammar man så att det är rent. Spacklade ytor och porösa eller sugande underlag ...

Så tapetserar du med förklistrade tapeter

Förklistrade tapeter är inte så vanliga, men de finns. Förklistrad är inte samma sak som självhäftande, utan en förklistrad tapet har ett torrt limskikt på baksidan när du får dem som du aktiverar med vatten. Du behöver varken lim eller pensel! Ett tapetbord eller stor arbetsyta är bra att ha men du...

Så tapetserar du med vinyltapet

Vinyltapeter är täckta av ett plastskikt som förutom att göra de extra tvättbara ger ett djup åt texturer och lyster åt metallicfärger. Kanske är vinyltapeternas riktiga storhetstid förbi, men fortfarande kommer det ut nya kollektioner med vinyltapeter i olika prisklasser. Det går att få fram effekt...