Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Vårt färgkoncept


Vårt färgkoncept
Vi vill tillhandahålla färg på ett nytt sätt genom att hjälpa dig som kund att hitta ett färdigt resultat utan att tumma på kvalitet och miljö, vi har därför tagit fram en svenskproducerad färg med hög kvalitet som är snäll mot miljön. 
 
Du hittar alla typer av färger hos oss så att du ska kunna måla om alla ytor inom hemmets fyra väggar. Läs mer om våra olika färgtyper nedan. Vi har även samlat en del tips och råd på vägen. Det ska vara inspirerande enkelt att måla!


VÅR VÄGGFÄRG
Vår väggfärg är en vattenbaserad färg som har både Svanen och Eco-label märkning. Den ger bra täckning, är enkel att måla med och framför allt ger den ett snyggt matt resultat(likt glanstal 3).
En kvalitetsfärg som är avtorkningsbar. Den finns i alla våra kulörer.

Tips: Målas bäst med roller men först måla alla hörn och kanter med pensel, tvätta din roller lätt med lite diskmedel och vatten, skölj, krama ut vatten, då luddar den inte och suger åt sig mer färg. VÅR SNICKERIFÄRG
Vår snickerifärg är en vattenburen kvalitetsfärg som fäster bra och ger bra täckning. Den ger ett matt intryck (likt glanstal 15) dock något mer glans än vår väggfärg, och det har vi valt med eftertanke för att ge ett extra snyggt resultat. Den finns i alla våra kulörer.

Tips: Du får snyggast resultat med pensel, är ytan stor och du är riktigt snabb kan du rolla ut med roller och efterdra med pensel. Tejpa ytor du inte vill ha färg på, för den här färgen fäster riktigt bra. Ska du måla obehandlat trä rekommenderar vi att du grundmålar med vår snickerigrund. Målat eller behandlat sen tidigare så tvätta rent och slipa lätt.


VÅR GOLVFÄRG
Vår golvfärg är en vattenburen golvfärg för inomhusmiljöer med lätt slitage, Du kan till exempel måla trappan, parketten eller det massiva trägolvet. Vi rekommenderar inte att du målar i fuktiga miljöer såsom garage eller våtutrymmen. Kan användas på underlag såsom trä och betong. Wallpassions golvfärg är en utmärkt lackfärg. Den finns i alla våra kulörer.

Tips:
Använd roller för ett snabbt och snyggt resultat, innan du rollar målar du kanter och hörn med pensel. Se till att underlaget är slätt (men inte för slätt) torrt och rent. Om det är lackat eller målat så tvätta och slipa innan, är det hårdvaxoljat behöver du ta bort allt vax innan du målar. Är det obehandlat är det bara att måla på (efter att du sett till att ytan är slät, torr och ren).
 


VÅR TAKFÄRG
Är en vit vattenburen takfärg för inomhusmiljöer. Den kan du måla med på Gips, betong, puts, tapet eller fiberplattor. Wallpassions takfärg har en hög täckförmåga och är lätt att applicera. Vill du måla ditt tak med en annan kulör än vit så är det vår väggfärg du ska använda!

Tips:
Använd roller och måla lister, kanter och hörn med pensel. För att få ett jämn resultat, dra rollern längst med taket åt samma håll, så lägger sig mönstret från rollern likadant och du slipper ränder. Det går också bra att efterdra med rollern åt samma håll.
 

VÅR GRUNDFÄRG
Vattenburen grund- och slipstrykningsfärg för inomhusmiljöer. Grundfärgen kan användas på underlag såsom dörrkarmar, lister, metallytor, möbler och andra snickerier. Wallpassions grundfärg för snickerier är lättslipad och en utmärkt grund innan applicering av Wallpassions snickerifärg. 

Tips:
Använd pensel när du målar och se till att ytan är ren, slät och torr, då fäster den som klister och du kan känna dig trygg med att snickerifärgen håller för många års slitage.VÅR SPÄRRFÄRG

Vår spärrfärg är vit och ska användas i inomhusmiljöer. Det är den enda färg vi har som är baserad på lacknafta. Har du ett rum som envisas med en lukt du inte kan få bort? Då är det här färgen för dig! Den är även perfekt att måla spännvävstak med. Kan även användas på underlag såsom träpanel, tapet, betong, gips, puts, spån- och träfiberskivor. Wallpassions Spärrfärg har en hög täckförmåga med god vattenresistens.   

Tips:
Vädra när du målar, då torkar den snabbare och du slipper allt för mycket lukt från lacknaftan. 

Andra bra tips!

  1.      Du kan få olika resultat beroende på vilken roller eller pensel du använder, en med större fibrer ger mer struktur och mindre ger ett slätare resultat. Oavsett kommer det bli snyggt!
  2.      Färgen uppfattas olika i olika ljus så därför rekommenderar vi att du testar med hjälp av våra handmålade självhäftande färgprover. De är lätta att flytta runt för att se hur kulören ändrar sig i olika ljus.
  3.      Var inte rädd för att måla, det värsta som kan hända är att du får måla om!