Inspirerande enkelt i varje steg

Enkelt att hitta det du söker

Vi anpassar lim & antal rullar

DIY verktygskit uppsättingsguide

Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans
Kundtjänst
0
Din varukorg är tom.

Tapetklister

Så, du har hittat din favorittapet – vad ska du ha för tapetklister? På tapetrullarna kan det stå olika koder, men ingen fara, vi hjälper dig hitta rätt tapetklister.

Tapetklister finns huvudsakligen i två varianter: Lim för non-woventapet, även känt som Easy-up eller Quick-up, och lim för papperstapeter. När du väljer tapet, särskilt om du ska tapetsera själv, är det bra att tänka på om du föredrar papperstapet eller non-woven. Båda har sina fördelar och nackdelar.

Tapetklister för non woven-tapet

De flesta nyproducerade tapeter är av non-wovenmaterial, och de är också de lättaste att sätta upp. Tapetklister köps vanligtvis i pulverform, som du sedan blandar med vatten. Du limmar sedan direkt på väggen och sätter upp tapetvåderna kant i kant.

För nybörjare är Easy-up oftast den enklaste tapeten att sätta upp, och många upplever det som mindre kladdigt. Man ska komma ihåg att använda riktigt med lim och använda tapetverktyg för att stryka fast tapeten, så att det inte blir bubblor under. Om det kommer lim på tapetens framsida ska det torkas bort direkt med en våt svamp.

Tapetklister för papperstapeter

Många tapeter som är rekonstruktioner av gamla mönster, eller mönster som fortfarande är populära sedan långt tillbaka i tiden, trycks fortfarande på papper. Att sätta en papperstapet kan vara lite svårare, men absolut inte omöjligt!

Precis som för non-woven kommer limmet oftast i pulverform, som du själv blandar ut med vatten. Våderna skärs till på förhand, och ska limmas på baksidan. Papperstapeterna ska sedan ligga och svälla en stund, innan de sätts upp på väggen, med lite överlappning. Om du är osäker på hur du ska sätta din papperstapet, kontakta gärna vår kundservice eller anlita en professionell målare.

Tapetklister för äldre hus

I äldre hus rekommenderas det ofta att använda papperstapeter för att bevara den autentiska känslan. Non-woven tapeter ’andas’ inte, så det krävs ett mer stabilt underlag. Oavsett vilken tapet du väljer, så kan du hos oss alltid smidigt välja till tapetklister i kassan, och vi får till att du får rätt sort. Lycka till med tapetseringen!

Allt du behöver veta om tapetklister

Behöver du tips eller råd kan du alltid besöka vår blogg. Vill du regelrätt hjälp kring vad som passar just dig och din favorittapet så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.