Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Bårder

Bårder har fört en undanskymd tillvaro efter 70- och 80-talets guldålder då pasteller och tapetbårder prydde de flesta hem i Sverige. Äntligen börjar dock tapetbården – som har sina rötter så långt tillbaka som 1590-talet – att få en välförtjänt återkomst. Det tycker vi är jättekul – det finns så mycket man kan göra med en tapetbård.

Uppe, nere eller mittemellan – var sätter man tapetbård?

Tapetbårder sätts oftast upp invid taket, men det går också bra att sätta en tapetbård mitt på väggen. Som ett alternativ till bröstpanel kan man exempelvis måla nedre delen av väggen och sätta en mönstrad tapet på den övre delen, och dölja skarven med en bård. Självklart kan man också tapetsera både upptill och nertill och avgränsa med en bård. En lite bredare bård-tapet sitter också bra längst ner på väggen.

Tapetbård i olika färger

En tapetbård i vit färg kan vara en fin avrundning på en färgstark tapet. Självklart finns det en massa tapetbårder i en rad olika färger hos oss. Botanisera bland både färger och mönster för att hitta just din bårder.

Moderna tapetbårder

Är bårder ’på tapeten’ idag? Ja, det kan man absolut säga. Traditionellt så går det bra att sätta en bård både mitt på väggen eller längst upp vid taket. Om du vill ha ett riktigt unikt rum, kombinera gärna två tapeter från samma kollektion, och avgränsa med en tapetbård i mitten.

Tapetbård för barn

Tapetbård för barnrum är ett enkelt sätt att skapa en lekfull känsla för barnen. Titta gärna på en bård för barn med motiv från klassiska barnböcker på vår webbsida. Hos oss kan du köpa tapetbårder från stora varumärken. Bårder är enkla att sätta upp och finns både som papperstapeter och non-woven.