Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Tapet badrum

Kan man tapetsera i ett badrum? Det självklara svaret är – självklart KAN man tapetsera i badrummet. Men, det finns en del mycket viktiga saker att tänka på när du väljer tapet till badrum.

Vad ska man tänka på när man ska tapetsera i badrummet?

Väldigt få tapeter är formellt godkända för våtutrymmen, så vi kan tyvärr inte rekommendera att tapetsera i badrum där du har dusch eller badkar. Det går att göra, men du bör då montera tapeten bakom en glasskiva eller liknande, och få jobbet utfört och besiktigat av en certifierad hantverkare, av säkerhetsskäl. På så sätt håller din tapet i badrum. Om du har en separat toalett eller gästtoalett däremot, där det inte är så fukt, så kan vi varmt rekommendera att tapetsera i ditt badrum. Beroende på hur mycket rummet används och beräknat slitage så kan det vara bra att välja en stabil tapet som är avtorkningsbar, som en vinyltapet. Annars så är det ett utmärkt tillfälle att verkligen släppa loss, och välja en tapet med mycket mönster och färg när du söker en tapet till badrum.

Vilka tapet-mönster passar i badrum?

Tapeter med fiskar är ett populärt val i badrum och mycket dekorativa. Även växter som hör till havet eller sjön, som näckrosor och koraller, passar bra tematiskt på en tapet i badrum. Visste du att koraller egentligen inte är en växt, utan ett djur? En tapet som imiterar sten eller kakel är också ett bra val, om du inte vill helkakla. Kakelinspirerade tapeter finns både i naturfärger för ett lugnare intryck, eller med mönster och färger. Inspireras gärna av den turkiska badhusstilen med blåvitt kakelmönster när du ska tapetsera i badrum. Det finns såklart ingen regel som säger att du måste ha ett mönster på temat vatten i badrummet – det är helt upp till dig.