Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Röd färg

Röd färg är en klassisk och populär kulör som kan användas på många olika sätt i hemmet. Oavsett om du vill ha en accent vägg i vardagsrummet eller måla om hela sovrummet så finns det en röd nyans som passar. Hos oss hittar du ett brett utbud av röda färger i olika nyanser och finish. Vi har allt från klara och starka röda nyanser till mer dämpade och jordnära toner.

Olika nyanser av röd färg

Röd färg finns i många olika nyanser, allt från ljust rosa till mörkt vinrött. Vilken nyans du väljer beror på vilken stil och känsla du vill skapa i rummet. En ljusare röd nyans som till exempel rosa eller korall kan ge en mjuk och romantisk känsla medan en mörkare röd ton som vinrött eller rubinrött ger en mer dramatisk och sofistikerad look.

En annan sak att tänka på när du väljer röd färg är vilken finish du vill ha. En matt röd färg ger en mer dämpad och sofistikerad look medan en halvblank röd färg kan ge en mer livfull och energisk känsla. Oavsett vilken nyans och finish du väljer så kommer den röda färgen att tillföra värme och karaktär till ditt hem.

Kombinera röd färg med andra kulörer

Röd färg är en stark kulör som kan kombineras med många andra färger för att skapa olika uttryck. Ett klassiskt färgschema är att kombinera rött med vitt och svart för en grafisk och stilren look. Om du vill ha en mer lekfull och energisk känsla kan du kombinera rött med andra starka färger som gult och blått.

För en mer harmonisk och lugn känsla kan du kombinera röd färg med neutrala toner som beige, grått och brunt. Detta skapar en varm och ombonad atmosfär i rummet. Oavsett vilken färgkombination du väljer så kommer den röda färgen att vara i fokus och sätta stämningen i rummet.

Måla med röd färg

Innan du börjar måla med röd färg är det viktigt att förbereda ytan ordentligt. Se till att underlaget är rent, torrt och slätt för bästa resultat. Om du ska måla en mörkare röd nyans kan det vara bra att grundmåla först med en ljusare röd ton för att få en jämnare täckning.

När du målar med röd färg är det också viktigt att tänka på ljuset i rummet. En röd vägg kan se väldigt olika ut beroende på hur mycket naturligt ljus som kommer in i rummet och vilken sorts belysning du har. Testa gärna färgen på en liten yta först för att se hur den upplevs i just ditt rum.

Våra bästa tips för att måla med röd färg

  • Välj en röd nyans som passar till din stil och rummet du ska måla
  • Tänk på vilken finish du vill ha - matt eller halvblank
  • Kombinera med andra kulörer för att skapa olika uttryck
  • Förbered ytan noga innan du börjar måla
  • Grundmåla vid behov för bästa resultat
  • Testa färgen på en liten yta först för att se hur den upplevs i rummet

Hos oss hittar du ett brett utbud av röda färger i olika nyanser och finish. Vi har allt du behöver för att skapa en vacker och personlig inredning med röd färg. Låt dig inspireras av våra färger och få tips och råd om hur du använder röd färg på bästa sätt i ditt hem. Välkommen att upptäcka vårt sortiment av röda färger!

Målarfärg
Wallpassion
Kulör W123 Brända plommon

Från 279 kr

Målarfärg
Wallpassion
Kulör W160 Inbjudan by Helena Lyth

Från 279 kr

Målarfärg
Wallpassion
Kulör W179 Blomsterhav by Monica Karlstein

Från 279 kr

Målarfärg
Wallpassion
Kulör W180 Morgongåva by Monica Karlstein

Från 279 kr

Målarfärg
Wallpassion
Kulör W71 Rostrosa

Från 279 kr