Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Beslutsångesten som kan uppstå när du ska välja färg.

Att välja kulör kan både vara kul och svårt. Här nedan hittar du massor av härlig information för att förenkla valen. Vad betyder färg och vad vill du åstadkomma? .

Våra utvalda kulörer

Vad gör färg 

Människan gillar färg! Se dig omkring, var trivs du bäst och vilka färger finns där? Oftast trivs vi människor i skogen, vid havet, vid en solnedgång eller på en äng med ett blomsterhav av färger. Färg gör något med oss.

Påverkar oss på olika sätt. Olika kulörer påverkar oss på olika sätt. En mörk blå kan göra oss trötta, en starkt röd gör oss starkare och en rosa färg har en tendens att få oss kära eller sociala. Läs mer om vad kulörerna gör nedan.

Solens påverkan på kulörer. Har du någon gång sett en kulör som du älskat, men så passar den inte hemma hos dig? Det är för att ljuset i rummet påverkar färgen. 
Fönster i norr gör färgen svalare och fönster i sönder kulören varmare.

Gröna kulörer

Ett grönt rum kan ge oss lugn och få oss att känna oss trygga. En väldigt bra färg att måla i ett sovrum, en hall eller ett vardagsrum. En sval grön färg passar extra bra i ett sovrum medans en varm grön ger ett inbjudande intryck och där av ett utmärkt val för hallen.

Blåa kulörer 

Blåa rum ger ett svalt intryck, ljusblåa rum kan hjälpa dig att hitta ett fokus och lämpar dig därför bra att måla i ett kontor medans en mörkblå kulör gör oss avslappnade och trötta och är därför ett självklart val i ett sovrum..

Beiga kulörer 

Beiga rum ger ett varmt och inbjudande intryck. Beiga väggar har vart populära i flera år, nu ser vi hur det rör sig och ännu varmare beiga nästan gula kulörer. Beige är en färg som passar i de flesta rum.


Få mer inspiration till hemmet