Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Så tapetserar du hållbart

Att tapetsera hållbart är det nya rätta. Både för att din tapet ska hålla så länge som möjligt men även för miljöns skull. Vad ska du då tänka på när du vill tapetsera hållbart? En tapet är inte bara ett enkelt utan kanske det mest självklara sättet att förvandla ett rum. Varför då inte sätta upp en härlig tapet och skapa ett helt nytt rum med en helt ny känsla?

Tapetsera hållbart med miljövänliga tapeter

När det väl är dags att tapetsera hållbart så finns det olika miljövänliga alternativ. Klassiska papperstapeter är mycket bra alternativ att tapetsera med om man har miljön i åtanke. Även non-woven tapeter är ur en miljösynpunkt bra då framförallt trycket är vattenbaserat.

Tapetsera hållbart med hela tapetrullen

När du väl tapetserat hållbart och klart och kanske även får tapetrester över så ta vara på dessa också. Använd resterna till något kreativt för att piffa upp hemmet ytterligare, som till exempel en lampskärm, tapetsera någon möbel eller spara och använd som inslagningspapper. Fint mönstrade tapeter passar också bra för skyddsomslag till böcker, underlägg för matbordet, eller gratulationskort. 

Tapetsera hållbart i hela hemmet

Till sist så är det även viktigt att tänka på vilket utrymme eller område som man ska tapetsera. Är det ett utrymme där det är lätt att byta tapeten om man senare vill ha någon annan? Att därför välja en tapet som håller över tiden i köket bakom stänkskyddet kan därför vara en bra idé eftersom att den kräver mer arbete att senare byta ut, medan till exempel fondväggen i barnrummet är betydligt enklare att byta och därför kan man våga lite mer med tapeter på sådana ställen.