Inspirerande enkelt i varje steg

Enkelt att hitta det du söker

Vi anpassar lim & antal rullar

DIY verktygskit uppsättingsguide

Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans
Kundtjänst
0
Din varukorg är tom.

Art nouveau tapeter

Art Nouveau, eller Jugend som det också kallas, är en tidstypisk stil från sekelskiftet 1900. Art Nouveau-vågen började i England och utmynnade i den mer grafiska och geometriska stilen Art Deco på 1920-talet.


En modern Art Noveau-tapet för en lyxig känsla

Idag tänker vi på Art Nouveau som en väldigt dramatisk och dekorativ stil, med svepande linjer, blommor och romantik. När stilen uppstod så var det från början i protest mot den överdådiga viktorianska stilen – och framför allt mot industrialismen. William Morris och de andra förespråkarna för den nya stilen var övertygade om att hantverk är grundläggande för att människor ska kunna trivas, och vår inredning måste därför designas med hantverket i fokus, inte i fabriker.

Var passar en Art Nouveau-tapet?

Självklart måste du inte bo i lägenhet eller ett hus byggt vid förra sekelskiftet för att det ska passa bra med en Art Nouveau-tapet (eller tvärtom). Bra att tänka på är att många tapeter i jugendstil är stormönstrade, så om du vill ha jugendkänslan men inte jättemycket mönster, fundera på att sätta bröstpanel och bara tapetsera övre delen av väggen, eller en fondvägg. Hos oss kan du köpa tapeter i Art Nouveau-stil från alla ledande varumärken till bästa pris. Vi har alla de klassiska mönstren från William Morris, bevarade mönster från äldre svenska tapeter i nyproduktion, och nydesignade mönster inspirerade av jugendstilen. Vi är säkra på att du kan hitta din Art Nouveau-tapet hos oss.