Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Viktorianska tapeter

Viktorianska tapeter är vackra intrikata verk som med sina mönster och färger doftar av en klassisk epok i tiden. En som idag ses på med nostalgi och beundran och som många gärna klär sina väggar med. Viktorianska tapeter är helt enkelt en smakfull inredningsdetalj för de med stil.

Viktoriansk tapethistoria

Generellt räknas den viktorianska eran från 1830-talet till sekelskiftet 1900, så det finns en stor bredd av mönster och stilar som kategoriseras som viktoriansk tapet. I de fina hemmen under 1800-talets andra hälft var det populärt att inreda olika rum i olika stilar, beroende på syfte, med referenser till många andra inredningsstilar. Ett ’rökrum’ där herrarna samlades efter middagen hade ofta en orientaliskt inspirerad stil, sovrummet kunde gå i romantisk rokokostil och matsalen i barock. Allt sammanfattat som viktoriansk tapet. Så vad är då en viktoriansk tapet? Svaret är faktiskt: nästan vad som helst.

Mönster och färg med viktorianska tapeter

Gemensamt för den viktorianska stilen är att man inte var rädd för mönster och färg, och att mörkare nyanser gärna användes. Svart, rött, blått, smaragdgrönt… och hellre med guld än utan. Mottot för att inreda i viktoriansk stil kan sammanfattas som ’more is more’. Om du vågar, kombinera gärna en stormönstrad fondvägg med en småmönstrad tapet. The queen would be amused. Hos oss kan du handla många olika tapeter i viktoriansk stil, enkelt och smidigt online.