Till alla i familjen
Prisgaranti
Fraktfritt
Hemleverans

Kalktapeter

Kalktapeten är ett bra alternativ till den helt enfärgade tapeten för dig som inte vill ha det riktigt så rått som med betong. Att måla med kalkfärg har blivit trendigt de senaste åren och därför finns det också ett stort utbud av tapeter som liknar kalkfärgsmålade ytor. Tapet med kalk finns både med och utan textur, och passar lika bra i staden som på landet. Till skillnad från en råare ytstruktur har kalktapeter som penseldrag, och ser nästan handmålade ut. Det ger ett rustikt intryck, men fortfarande mänskligt och ombonat.

Så väljer du rätt kalktapet

Om du vill ha en kalktapet med en ytstruktur som du kan känna, glöm inte att färgen påverkas mycket av hur ljuset faller i rummet, och vilka ljuskällor du har. Det är alltid en bra idé att beställa hem ett varuprov och ha uppe på väggen i minst ett dygn innan du bestämmer dig, för att se hur tapeten blir i olika ljus. Precis som med en vanlig enfärgad tapet passar en kalktapet bra att ha på övriga väggar, om du vill ha en fondvägg som är mer mönstrad. Plocka gärna upp någon av de neutrala färgerna i fondväggstapeten, och låt den återkomma på kalkväggarna. Exempelvis en kalktapet i färgen grå är vackert. 

Hitta dina kalktapeter

Kalktapeterna i vårt sortiment kommer från flera olika varumärken och kollektioner, men har gemensamt att de alla är tryckta på non-woven för enklast möjliga uppsättning. Hos oss kan du köpa kalktapeter online enkelt och smidigt, till bästa pris.